Nederlands

Pretparken in Nederland: bezoek ze met korting via Social Deal

Zoek deals in de buurt vanOss-Uden-Veghel
Pretparken in Nederland: bezoek ze met korting via Social Deal
Selecteer taal
Nederlands Nederlands
Français Français
Nederlands Nederlands
Deutsch Deutsch
Français Français
Deutsch Deutsch
English English
Benieuwd welke pretparken je in Nederland zoal kunt bezoeken? Liefhebbers van attractieparken hebben in ons land volop keuze, met bijzondere themaparken die voor zowel jong als oud leuk zijn om te bezoeken. Geniet van een ultiem dagje uit: maak razendsnelle rondes in de spectaculairste achtbanen, ontdek de leukste thema-rides, vermijd een nat pak in waterattracties of draai gezellig een rondje mee in de draai- of zweefmolen.
Voordelig naar Nederlandse pretparken
Wil je flink besparen op je bezoek aan Nederlandse pretparken? Via Social Deal scoor je regelmatig topdeals op entreekaarten; zo ga je voordelig met het hele gezin of je vriendengroep op avontuur. Met het geld wat je bespaart kun je in het park een lekker hapje en drankje scoren, of zelfs vaker genieten van een bezoek aan de gaafste attractieparken! En wist je al dat we ook topdeals hebben op pretparken in België en attractieparken in Duitsland?
Daarom boek je pretparkvouchers via Social Deal
Niet voor niets 7,5+ miljoen leden
9,4 op klanttevredenheid
15.000+ unieke ervaringen
7 dagen per week bereikbaar

Alles over de pretparken in Nederland

Er zijn veel grote en kleinere attractieparken in ons land te vinden. Op deze pagina lichten we een aantal van de grotere en bekendere pretparken in Nederland uit:
De Efteling
Ongetwijfeld het grootste en bekendste pretpark van Nederland: de Efteling. Het in Kaatsheuvel, Noord-Brabant gelegen attractiepark is zowel nationaal als internationaal zeer geliefd en populair, en dat is niet zonder reden. Je waant je hier al in een sprookjesachtige wereld vanaf het moment dat je naar de entree van het park wandelt. Het park is onderverdeeld in 5 verschillende rijken (Fantasierijk, Marerijk, Anderrijk, Reizenrijk en Ruigrijk), elk met een eigen thema, sfeer en bijbehorende attracties.
Attracties van de Efteling
De Efteling biedt ruim 30 verschillende attracties. Daarbij opgeteld bewonder je nog eens 30 verschillende sprookjes in het iconische Sprookjesbos. Veel van de attracties zijn bekend en geliefd onder de bezoekers van het park. Denk hierbij aan de Droomvlucht, Fata Morgana, Symbolica, Villa Volta, Gondoletta, Pagode en Carnaval Festival.
En vergeet niet de befaamde achtbanen zoals de Python, Joris en de Draak, de Vliegende Hollander, Vogel Rok en Baron 1898! Of je nu van rustige ritjes houdt of dol bent op spannende thema-attracties en achtbanen; bij de Efteling zit er altijd wel wat gaafs bij voor je!
Walibi Holland
Echte thrillseekers kunnen hun lol op in Walibi Holland in Biddinghuizen; de slogan van het park is niet voor niets 'HARDGAAN!'. Dat kan dan ook letterlijk, in de vele achtbanen die het park rijk is! Naast de spectaculaire achtbanen en spannende attracties is er uiteraard ook voldoende plezier te beleven voor jongere generaties en gezinnen. Een dagje Walibi Holland is een avontuur voor jong en oud en je vermaakt je hier met gemak de hele dag dankzij de ruim 30 verschillende attracties!
Attracties van Walibi Holland
Wie aan Walibi Holland denkt, denkt aan achtbanen! Met maar liefst 7 achtbanen ga je helemaal los! Raas rond in de Goliath, de langste achtbaan van de Benelux, ontdek de Condor, de eerste hangende achtbaan van het Europese vasteland of maak een rit in Xpress: Platform 13, Speed of Sound, Lost Gravity, Untamed of Drako.

Ook voor degenen die het liever iets rustiger aan doen is er meer dan genoeg te beleven. Geniet van het uitzicht op het park vanuit reuzenrad La Grande Roue, ontdek Merlin’s Magic Castle en spin rond in Los Sombreros. En op warme dagen koel je lekker af in El Rio Grande, Crazy River en Splash Battle, de gave waterattracties van Walibi Holland.

Attractiepark Toverland
Ook bij Attractiepark Toverland in Sevenum beleef je gegarandeerd een magisch dagje uit. In maar liefst 6 verschillende werelden ontdek je wel 35 verschillende attracties. Wat bovendien prettig is, is dat veel attracties zich indoor bevinden, waardoor regen geen pretbederver hoeft te zijn. Toverland heeft bovendien voor ieder wat wils, met 5 verschillende achtbanen en spannende rides voor thrillseekers en tegelijkertijd meer dan genoeg rustigere attracties en kinderattracties. Zo beleeft iedereen een topdag in dit gave pretpark.

Ben je dol op waterattracties? Dan kun je je lol op tijdens Expedition Zork, een gave boomstamtocht met een fikse afdaling in het verschiet! Daarna stap je in de onbestuurbare bootjes op de kolkende Djengu River: heb je geluk of krijg je hier toch echt een nat pak? Ook zijn er diverse rustigere attracties in het park, zoals de betoverende boottocht van Merlin’s Quest, de Maximus’ Blitz Bahn waarbij je zelf het tempo van je afdaling bepaalt, zweefmolen Djinn en de ronddraaiende Theekopjes.

Attractiepark Slagharen
In Attractiepark Slagharen ga je op een heus avontuur in het Wilde Westen! Je beleeft hier met het hele gezin een gaaf dagje uit, met voor ieder wat wils. Kies uit meer dan 30 verschillende attracties voor jong en oud; van razendsnelle achtbanen en avontuurlijke rides tot rustigere attracties voor de kleintjes.
Attracties van Attractiepark Slagharen
De stoerste avonturiers van het Wilde Westen gaan helemaal los in attracties zoals triple launch achtbaan Gold Rush en boomstambootattractie Ripsaw Falls. Of wat dacht je van The Eagle, waarin je als een adelaar over het park vliegt en El Torito, waarin je wilde stieren temt terwijl je vele rondjes draait. Liefhebbers van rustigere attracties bewonderen het uitzicht op het park vanuit de Sky Tower, Big Wheel, Cable Cars of de Chuck Wagon. En wat dacht je van een ritje in de Mine Train, Tomahawk, Enterprise of monorail Pioneer Express 63?
Familiepark Drievliet
Familiepark Drievliet is een kindvriendelijk pretpark in Nederland dat uitstekend geschikt is voor een bezoek met jongere kinderen. De meeste attracties in het park zijn kind- en familievriendelijk, zodat iedereen maximaal kan genieten van het dagje uit. Daarnaast zijn er ook een aantal thrillrides die voor oudere leeftijden volop plezier en sensatie bieden. Met maar liefst 35 verschillende grote attracties is er voor ieder wel wat wils en beleef je met zijn allen een topdag in dit park.
Attracties van Familiepark Drievliet
Drievliet’s attracties zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Zo vind je hier voornamelijk veel familie-attracties zoals de Tijdmachine, waarin je door de lucht fietst en zo zelf je hoogte bepaalt, de Vliegende Vissen, een Watertoren Superglijbaan, Zweefmolen, Luchtballonnenrad en spinnende theekopjes in de Theeleut. Voor kinderen zijn er meer dan genoeg speelmogelijkheden en attracties, van de Sleepbootjes en de Vuurtoren tot Springende Hondjes, treinbaan El Loco, hobbelpaardjescircuit Jolly Jumper en de Kakelcarrousel.
Ook in Familiepark Drievliet vind je diverse achtbanen. Zo kunnen de kinderen genieten van een eerste achtbaanritje in familie-achtbaan Twistrix, waarin je in draaiende uilen op avontuur gaat over de boerderij, en in de Dynamite Express maak je een avontuurlijke rit door het wilde westen. Voor oudere kinderen en volwassenen is er de Kopermijn, waarin je een spectaculaire afdaling maakt vanuit een 20 meter hoge mijnschacht. En in de Formule X wordt je in 2 seconden van 0 naar 70km/u gelanceerd, om vervolgens door een grote looping en kurk te racen.
Avonturenpark Hellendoorn
Ook Avonturenpark Hellendoorn brengt plezier voor het hele gezin met zich mee. De focus ligt op attracties die voor zowel jong als oud een toffe beleving bieden. Zo geniet je met zijn allen van een avontuurlijk dagje uit, vol draai-, zwier- en waterplezier. En de allerkleinsten kunnen hun lol op in Dreumesland, speciaal ingericht voor de kleinste avonturiers in het park.
Attracties van Avonturenpark Hellendoorn
Met ruim 30 attracties is er meer dan genoeg vermaak te vinden in Avonturenpark Hellendoorn. Duik in het duistere riool voor een razende tocht in het donker met de Rioolrat, tem de gevreesde draak in achtbaan Balagos of roetsj naar beneden op de Wild Waterval, de langst bestaande boomstamattractie van Nederland. Dobber over de kolkende rivier in een raftingboot bij Sungai Kalimantan, zweef rond in zweefmolen Piraat Enterhaak, schommel mee met schommelschip het Galjoen of glij met de hele familie tegelijkertijd van de Super Glijbaan.

De allerkleinsten genieten van een vliegtochtje in de kleurrijke vliegtuigjes van de Vliegende Hollander, varen een stukje mee over een echte vijver in een elegante zwaan bij de Zwanenmolen en draaien een rondje mee op de nostalgische draaimolen. Dit alles is nog maar slechts een greep uit alle attracties; ga jij ze allemaal ontdekken in Avonturenpark Hellendoorn?

Kinderpretpark Julianatoren
Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn is specifiek gericht op een jonge doelgroep en biedt maar liefst 60+ attracties voor kinderen t/m 10 jaar. Van eerste achtbaanervaringen tot zwaaien, schommelen en attracties op grote hoogte; hier beleven kinderen een ultiem dagje uit! Het park is bovendien lekker compact, waardoor je nooit ver hoeft te lopen om de volgende attractie te bezoeken.
Attracties van Kinderpretpark Julianatoren
Het attractie-aanbod is royaal, met gave belevingen voor iedere jonge bezoeker. Maak je eerste achtbaanritje in Jul’s Rollerskates, draai rond tijdens een doldwaze rit met de Texas Twister, maak een vrije val vanaf 10 meter hoog in De Hoge Hoed of maak een flinke splash vanuit de Springende Piraat. In het Spookslot kun je samen met je ouders goed griezelen, om vervolgens weer bij te komen in het Reuzenrad of de antieke Stoomcarrousel uit 1887.

Ga je mee op Dino’s Tour om oog in oog te staan met heuse dinosauriërs? Of stap je in de Vliegende Bus voor een avontuurlijk ritje? Fiets een rondje over de Fietsbaan, waar je met Muizenfietswagentjes hoog in de lucht rondtrapt. Klim achter het stuur van een gecamoufleerde safari-wagen of maak een helivlucht in je eigen helikopter. Welke attracties je ook meepakt, je beleeft gegarandeerd een heerlijk dagje uit bij Kinderpretpark Julianatoren!

Plopsa Indoor Coevorden
Plopsa Indoor Coevorden is een grotendeels overdekt pretpark gericht op kinderen van 2 t/m 10 jaar oud. Met maar liefst 25 attracties en ontmoetingen met hun favoriete Studio 100 helden zoals Bumba, Maya, Kabouter Plop, Mega Mindy en Wickie de Viking beleven ze gegarandeerd een topdag! Bij mooi weer kun je bovendien ook naar het ruime buitengedeelte, om nog meer gave belevenissen te ontdekken.
Attracties van Plopsa Indoor Coevorden
Zwaai rond in de mysterieuze attractie Anubis, bestuur je eigen bootje op het grote Piratenmeer, peddel door de lucht op de Vliegende Fietsen of suis omhoog en omlaag in de spannende Vuurtoren. In de Wickiebaan raas je rakelings langs ruige rotsen en ontdek je vliegensvlug een donkere grot. Weet jij Wickie en zijn vader te spotten tijdens de rit? Buiten leer je samen met K3 autorijden in het K3-Verkeerspark en beklim je de hoge Klimberg. In Plopsa Indoor Coevorden vermaak je je de hele dag op allerlei gave binnen- en buitenattracties!
Kinderstad Heerlen
Bij Kinderstad Heerlen beleven kinderen de dag van hun leven, ongeacht de weersomstandigheden. De overdekte hal biedt allerlei vermaak, met spannende en rustige attracties zodat er voor ieder wat wils is. Ouders kunnen neerstrijken op de diverse terrasjes, terwijl de kids grootse avonturen beleven in dit overdekte pretpark.
Attracties van Kinderstad Heerlen
Roetsj naar beneden in boomstammetjes op de Wildwaterbaan, draai rond in de gave Spinning Coaster, raas mee in de achtbaan of maak een vrije val in de gave Freefall toren. Glij van de hoge glijbanen, beklim het Klauterkasteel of spring heerlijk rond op het luchtkussen of de trampolines. En weet je boven op de Klimvulkaan te komen? Ook een rondje op een prachtige draaimolen mag natuurlijk niet ontbreken!
Sprookjesbos Valkenburg
Attracties en sprookjes komen samen in één pretpark bij Sprookjesbos Valkenburg. Kinderen kunnen in dit park heerlijk spelen en ontdekken, met gave belevenissen om iedere hoek. Zelfs een mergelgroeve is omgetoverd tot een magische plek waar de kinderen zich kunnen verwonderen!
Attracties van Sprookjesbos Valkenburg
Maak een spannend ritje op de stoere paarden van de Paardjesbaan, schommel op en neer in Schommelschip Kapitein Haak, zweef door de lucht in zweefmolen Paradijsvlucht en ga los in Jolly Rogers Zeestorm. Beleef een unieke kijkervaring in de 7D Cinema, met speciale water- en windeffecten. Schiet als Robin Hood bij Castelaria, maak kennis met de bosbewoners in Fairy Forest en ontdek de speeltuin met waterspeelplaats in Farm Valley. En draai je ook een rondje mee in de Dolle Draaimolen?
Het Land van Jan Klaassen
Bij Het Land van Jan Klaassen genieten de kinderen van een ruim opgezet binnen- en buitenpretpark. Indoor vind je maar liefst 2000 m2 aan speelplezier en buiten tref je zelfs ruim 30.000 m2 aan attracties en vermaak. Hier zijn de kinderen gerust de hele dag zoet en beleven ze de gaafste activiteiten. Ook kun je in het park terecht voor het grootste poppentheater van Nederland, waar je uiteraard ook kennis maakt met de enige echte Jan Klaassen!
Attracties van Het Land van Jan Klaassen
In de indoorspeeltuin vind je volop speelplezier met onder andere Jan Klaassen zweefauto’s, een griezelig spookhuis, klimhuisjes en trommels en piano’s waar je zelf muziek kunt maken. Bij het buitenspeelpark ontdek je een heel scala aan attracties en activiteiten, waaronder spectaculaire glijbanen, springkussens, klautertoestellen, een treintje, een uitdagend doolhof en een verfrissende waterspeeltuin; ideaal voor warme dagen!
Andere uitjes ontdekken?
Na je bezoek aan een pretpark zin om er nog een keer opuit te gaan? Op Social Deal ontdek je allerlei gave activiteiten! Wat dacht je van een dagje naar de dierentuin, een spannende kart-race, een avondje bioscoop of een ronde glowgolf? Of je nu op zoek bent naar een adrenaline-kick of juist naar ontspanning, bij Social Deal hebben we voor ieder wat wils. Dus waar wacht je nog op? Bekijk nu onze andere uitjes en beleef een geweldige tijd!