Nederlands

Pretparken in België: bezoek ze met korting via Social Deal

Zoek deals in de buurt vanDe kust
Pretparken in België: bezoek ze met korting via Social Deal
Selecteer taal
Nederlands Nederlands
Français Français
Nederlands Nederlands
Deutsch Deutsch
Français Français
Deutsch Deutsch
English English
Benieuwd welke pretparken je in België zoal kunt aandoen? Liefhebbers van attractieparken hebben volop keuze, met gave themaparken die voor zowel jong als oud plezier bieden. Geniet van een waanzinnig dagje uit: raas rond in de spectaculairste achtbanen, ontdek de tofste thema-rides, voorkom een nat pak in waterattracties of draai gezellig rondjes in de draaimolen of zweefmolen.

Voordelig naar Belgische pretparken

Wil je aanzienlijk besparen op je bezoek aan Belgische pretparken? Via Social Deal profiteer je geregeld van topdeals op entreekaarten; zo ga je voordelig met het hele gezin of je vriendengroep op avontuur. En met het geld wat je bespaart, kun je in het park een lekker hapje en drankje meepakken of zelfs vaker op bezoek gaan in de leukste attractieparken! En wist je al dat we ook topdeals hebben op pretparken in Nederland en attractieparken in Duitsland?
Daarom scoor je pretparkvouchers via Social Deal
Niet voor niets 7,5+ miljoen leden
9,4 op klanttevredenheid
15.000+ unieke ervaringen
7 dagen per week bereikbaar

Alles over de pretparken in België

Er zijn allerlei grote en kleinere attractieparken in België te vinden. Op deze pagina lichten we een aantal van de bekendere pretparken in België uit:
Bobbejaanland
Zin in een gaaf dagje uit? Bij Bobbejaanland beleeft iedereen een topdag, van thrillseekers die de snelste achtbanen willen ervaren tot liefhebbers van rustigere thema-rides. Ook voor jongere bezoekers zijn er bovendien meer dan genoeg toffe attracties om te ontdekken. Verken 4 themagebieden, van Adventure Valley en Land of Legends tot Cowboy Town en Kinderland en geniet van een gezellige dag uit met vrienden en familie!
Attracties van Bobbejaanland
Achtbaanliefhebbers kunnen hun lol op in intense spinning coaster Naga Bay, Fury; de snelste triple-launch coaster van de Benelux, hangende achtbaan The Dreamcatcher, de razendsnelle Typhoon en de Speedy Bob. En vergeet ook zeker niet de nostalgische Revolution, de wat mildere Bob Express en de familie-achtbaan Oki Doki.
Meer avonturen beleven? Maak een flinke splash bij de Wildwaterbaan of glij in een rubberbootje van waterglijbaan Big Bang. Zwaai mee terwijl je rondspint in de Sledge Hammer of rijd razendsnel rond door het Mexicaanse landschap in de Aztek Express.
Liever wat rustiger aan doen? Zweef een rondje mee in de Kettingmolen, schiet als een echte cowboy in El Paso, maak een ballonvaart in de Balloon Race, dobber op je gemak door de prachtige natuur in de Bootvaart of zoek het hogerop in de Flying Orca.
Plopsaland De Panne
Plopsaland De Panne is een van de best bezochte pretparken in België en dat is niet zonder reden. De uitgebreide thematisering rondom alle bekende Studio 100 karakters en het grootse attractie-aanbod zorgen voor een ultiem dagje uit voor jong en oud! Voor ieder is er wat wils; van spectaculaire achtbanen tot gave thema-rides en rustiger vermaak voor een jongere doelgroep. Welke attractie ontdek jij als eerste tijdens je bezoek aan Plopsaland De Panne?
Attracties van Plopsaland De Panne
Met ruim 50 attracties is de keuze enorm! Zweef rond in de lucht in de Balloon Race, zwaai heen en weer terwijl je rondtolt in De Grote Golf en hop mee met De Kikkers. Maak een vrije val in De Valtoren, veroorzaak een flinke plons in de DinoSplash of zweef maar liefst 70 meter hoog in de Nachtwacht-Flyer! En ga jij ook mee op tour door het park in de Plopsa Express?
Ook liefhebbers van achtbanen hoeven zich hier zeker niet te vervelen! Maak kennis met The Ride to Happiness by Tomorrowland. In de allereerste extreme spinning coaster van Europa beleef je een intens ritje voorzien van gave, opzwepende beats en magische decoratie! Ook in de #LikeMe Coaster geniet je van deuntjes; ditmaal de bekende hits van deze populaire serie! 
Nog niet klaar met achtbanen? Maak dan zeker een ritje in Anubis The Ride, De Draak, Heidi The Ride en de K3 Roller Skater.
Walibi Belgium
Onmisbaar in het rijtje van bekende pretparken in België is Walibi Belgium. Dit iconische pretpark heeft een rijke geschiedenis en weet ook vandaag de dag bezoekers te verblijden met een uitgebreid aanbod aan attracties. Van spectaculaire achtbanen tot gave thrillrides en familievriendelijke rides. Er is volop plezier voor zowel sensatiezoekers als gezinnen dus!
Attracties van Walibi Belgium
Liefhebbers van achtbanen kunnen hun lol op: in Walibi Belgium vind je maar liefst 9 achtbanen! Ontdek de legendarische Kondaa, de snelste en hoogste achtbaan van de Benelux! Maak een splash in de Pulsar, waarbij je ook nog eens drie keer gelanceerd wordt, heen en weer! Of bungel in de lucht in de spectaculaire hangende achtbaan Vampire. Nog niet genoeg achtbaanavontuur beleefd? Vergeet dan ook zeker niet om Psyké Underground, Calamity Mine, Cobra, Tiki Waka, Weerwolf en Fun Pilot te checken!
Nog meer sensatie opzoeken? Maak een vrije val in de Dalton Terror, slinger over de kop in de Buzzsaw, spin in het rond in de Spinning Vibe of zoek het water op en vermijd een nat pak in de Flash Back en Radja River!

Liever wat rustiger aan doen? Ga op filmavontuur in Popcorn Revenge, tour rond in heuse oldtimers in Melody Road of vaar mee op de Gold River Adventure. Zoek het hogerop in de Kondaala, zwier mee in de Graffiti Shuttle, maak een ritje in de Tchou-Tchou Express of galoppeer met de ongetemde pony’s van Poneys, dwars door het Indianendorp!

Bellewaerde Park
Kun je niet kiezen tussen het bezoeken van een attractiepark of een dierentuin? Wat als je geen keuze hoeft te maken? Bij Bellewaerde Park geniet je van de gaafste attracties én bewonder je allerlei bijzondere diersoorten! Zo beleef je met je gezelschap het ultieme dagje uit en is er voor ieder wel wat wils te zien en beleven. Wat ga jij als eerste doen in Bellewaerde Park?
Attracties van Bellewaerde Park
Liefhebbers van achtbanen maken een onvergetelijke rit in de Boomerang, waarin je als een boomerang razendsnel heen en weer schiet, ontdekken de avontuurlijke achtbaan Huracan en genieten van familie-achtbaan Wakala.

Naast achtbanen zijn er ook genoeg andere toffe thrillrides voor avonturiers: strijd tegen elkaar op de spannende rodelbaan van Dawson Duel, maak een flinke plons in de Niagara, River Splash of Big Chute, of overwin het wilde water in de uitdagende Bengal Rapid River. Tuimel rond op grote hoogte in El Volador of zoek het nóg hogerop in vrijevaltoren Screaming Eagle; sensatie gegarandeerd!

Liever wat rustigere attracties meepakken? Zweef mee met de Flying Carrousel en de Dansende Ballonnen, vaar mee met Peter Pan en versla Kapitein Haak of spin rond in de Koffietassen.
Dieren spotten in het park

Even bijkomen van al deze avonturen? Ga dan op bezoek bij allerlei gave diersoorten; hoeveel weet jij er te spotten? Er zijn zelfs attracties waarin je de dieren nóg beter kunt bewonderen, zoals de Bengal Express die je oog in oog brengt met amoertijgers en leeuwen. En wat dacht je van de Jungle Mission? Hierbij maak je een avontuurlijke ontdekkingstocht door de jungle, vlak langs flamingo’s, papegaaien, mara’s, rode neusberen, capibara’s en keizertamarins. Een belevenis om niet snel te vergeten!

Plopsa Coo
Beleef een gezellig dagje uit met de hele familie bij Plopsa Coo, gelegen vlakbij de iconische watervallen van Coo. Op deze prachtige locatie vind je dit gezellige Belgische pretpark met meer dan 25 attracties, waarvan de meeste gericht zijn op de jongere doelgroep. Geniet van een heerlijk dagje uit met het gezin, ontdek de diverse attracties én maak kennis met je favoriete Studio 100-helden!
Attracties van Plopsa Coo

Waar begin jij mee tijdens je bezoek aan Plopsa Coo? Ren je meteen naar De Smurfer, de spannende achtbaan waarin je een avontuurlijk ritje door het bos van Smurfenland en Gargamels kasteel maakt? Of maak je als eerste een flinke splash in de DinoSplash of Maya Splash?

Maak vervolgens een gave vlucht in De Vlindervlucht, raas naar beneden op de Bobslee, geniet van het prachtige uitzicht in de Bel RTL Zetellift of stijg naar grote hoogte in de Mega Mindy Flyer. Echte waaghalzen rijden mee in Vicky The Ride, een stoere achtbaan waarin je vikingbootje alle kanten op tolt terwijl je naar beneden suist. En vergeet ook zeker niet om langs te gaan bij de Autorijschool van K3, waar je al rijdende de verkeersregels leert op een leuke en speelse wijze.
Plopsa Indoor Hasselt
In Plopsa Indoor Hasselt ontdek je maar liefst 25 attracties, waarvan de meeste overdekt zijn. Zo beleef je gedurende alle weersomstandigheden een fijn dagje uit met je gezin. Maak een ritje in de diverse attracties en kom oog in oog te staan met al je favoriete Studio 100-personages!
Attracties van Plopsa Indoor Hasselt
Waar ga jij het eerst in als je Plopsa Indoor Hasselt bezoekt? Vaar rond in de Bootjes, waarbij je zelf je eigen bootje mag besturen, rijd rond in de wereld van Nijntje in de Botsauto’s of dobber mee met de Eendjes op het water. Zweef door de lucht in de K3-Zweefmolen, spring mee met de Kikkers of waan je een échte piraat in de Scheve Schuit.
Bij goed weer beklim je buiten de reusachtige Klimberg, vlieg je hoog door de lucht in de Vliegende Fietsen en spetter je lekker mee in de Dansende Fonteinen. En vergeet zeker niet om een rondje mee te rijden in het K3-Verkeerspark, waar je al spelenderwijs de verkeersregels leert. Naderhand ben je een volleerd chauffeur!
Plopsa Station Antwerp
Op zoek naar fijn indoor vermaak voor de kinderen? Ontdek Plopsa Station Antwerp, een toffe mix tussen attracties en ontmoetingen met hun favoriete Studio 100-personages. Je vindt hier volop speelplezier in een sfeervolle en gezellige omgeving, waar je altijd terecht kunt ongeacht de weersomstandigheden. Plopsa Station Antwerp is de ideale locatie voor een gaaf uitje met jonge kinderen!
Attracties van Plopsa Station Antwerp

Scheur mee met Suske en Wiske: De Razende Race, zwier heen en weer in de spannende Storm op Zee of maak een vrije val in Wickie’s Valtoren. Ga op ontdekkingstocht in Smurfenland in Het Grote Smurfenavontuur, draai mee met de Bumbamolen of zoek het hogerop in de Vliegende Fietsen.

Gezellig mee op een ritje in een nostalgische draaimolen? Ontdek dan Jommeke’s Carrousel! Of vlieg samen met co-piloot Jett hoog boven de wolken in de Super Wings, stuiter mee met K3 in de Roller Disco met de K3 Disco Cars. En ben jij een echte cowboy? Dan mag je de Lucky Luke Express zeker niet missen; in dit interactieve schietavontuur bewijs je dat je sneller dan je schaduw schiet. Durf jij het aan?
Jungle City
Bij Jungle City vind je een combinatie van een buitenpretpark van maar liefst 18.000 m2 en een binnenspeeltuin van 2500 m2. Daarbij is er ook nog eens een minigolf-baan van 1000 m2. Hiermee biedt Jungle City een topdag vol vermaak voor gezinnen en families met jonge kinderen (0-12 jaar).
Attracties van Jungle City
In de zomerperiode ontdek je in het buitenpretpark tal van attracties. Stuiter mee in de Bunga Bunga bumpercars, draai rondjes in de Tam Tam Twist en bereik de top van de giraffe in de Savanna Fall. Schommel mee in de Piratenboot, zweef met je beentjes in de lucht in de Flying Treehouse of reis mee met de gave rups in de Jungle Express. Of vaar je toch liever mee in de Tiki River, waarbij je de kapitein bent van je eigen boomstambootje?
Indoor beleven kids het hele jaar rond de gaafste avonturen. Klim naar de top van de Speeltoren en trotseer daarbij elastieken en obstakels. Ontdek de Big Fun Zone vol avontuur: klauter rond in de klimkooien, glij van de glijbanen en beklim de torens. En in Zone Lego bouw je de gaafste Legohuizen met reusachtige blokken.
Verder vind je hier een heuse 5D-cinema met de gaafste effecten, een Monkey Challenge waarbij de kids hun razendsnelle reflexen testen, een Foot & Basketballzone voor spannende potjes tegen elkaar en natuurlijk Jungle Goolfy. Laatstgenoemde is een gave glowgolfbaan met een unieke jungle-thematiek. Wie weet er te winnen tijdens een uitdagend spelletje minigolf?
Andere uitjes ontdekken?

Na je bezoek aan een pretpark zin om er nog een keer opuit te gaan? Op Social Deal ontdek je allerlei gave activiteiten! Wat dacht je van een dagje naar de dierentuin, een spannende kart-race, een avondje bioscoop of een ronde glowgolf? Of je nu op zoek bent naar een adrenaline-kick of juist naar ontspanning, bij Social Deal hebben we voor ieder wat wils. Dus waar wacht je nog op? Bekijk nu onze andere uitjes en beleef een geweldige tijd!